Takaisin

Janne Hopsu

Janne Sakari Hopsu
3.10.1966, Helsinki

Filosofian maisteri 2005 (yleinen historia), Helsingin yliopisto

Ulkomaantoimittaja 1994-, MTV Uutiset
Määräaikaisuuksia ulkomaantoimittajana 1990–1994, Helsingin Sanomat
Vapaa toimittaja vuoteen 2000 asti

Teksti: Riitta-Ilona Hurmerinta

Tiedonvälitystä vapaa-ajallakin

Janne Hopsu on toiminut vapaa-ajallaan haastattelijana Helsingin yliopiston Tiedekulmassa. Hän haluaisi ehtiä sinne myös ihan vain kuuntelemaan.

– Tykkään klassisesta valistuksesta ja sivistyksestä, siitä että keskustellaan ja kerrotaan tietoa eteenpäin. Parhaimmillaan Tiedekulmassakin on ollut tilaisuuksia, joissa ihmiset ovat eri mieltä käsiteltävästä asiasta ja syntyy rönsyilevää keskustelua.

Hopsun mielestä yliopiston tulee välittää tietoa kaikille avoimien keskustelutilaisuuksien muodossa varsinaisen opetuksen ja tutkimuksen lisäksi.

– Olen ollut mukana Tiedekulman ohjelmanumeroissa, koska opin itsekin niistä joka kerta jotain. Se on ammattitaidon kehittämisen ja verkostojen luomisen kannalta luonteva kohtaamispaikka. Yliopisto voisi tosin mainostaa enemmän sitä, että se on oikeasti kaikille avoin.

Janne Hopsu käy myös kouluissa kertomassa työstään.

– Juttelen mielelläni lukiolaisten ja ammattikorkeakoululaisten kanssa. On kivaa kertoa, millaista toimittajan arki on. Samalla voin pudottaa turhaa glamouria pois, mutta myös ohjata kiinnostuneita oikeille poluille.

Hopsu on ollut mukana myös Ulkomaantoimittajien yhdistyksessä. Hän toimi sen puheenjohtajana vuosina 2011–2013. Lisäksi aikaa on aiemmin löytynyt ammattiyhdistystoimintaan MTV3:n oman työntekijäyhdistyksen ja Radio- ja televisiotoimittajien liiton kautta.

Tiedekulman lavalla Janne Hopsun haastateltavina Saija Kommers, Laura Kantanen ja Sonja Vartiala.​ Kuva: Toni Rönni.​
Tiedekulman lavalla Janne Hopsun haastateltavina Saija Kommers, Laura Kantanen ja Sonja Vartiala.​ Kuva: Toni Rönni.​

 

Takaisin