Jaakko Laitinen
Päivän humanisti

Jaakko Laitinen

Jaakko Laitinen on Jaakko Laitinen & Väärä Raha -yhtyeen laulaja ja lauluntekijä. Suomen hurmoksellisimmaksi ylistetyn livebändin laulajana toimimisen lisäksi Laitinen opiskelee länsi- ja eteläslaavilaisia kieliä ja kulttuureja Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnassa.

Jaakko Laitinen

Jaakko Laitinen
04.12.1981 Rovaniemi

Fil. yo., opintoja vuodesta 2008 alkaen, länsi- ja eteläslaavilaiset kielet ja kulttuurit, humanistinen tiedekunta, Helsingin yliopisto
Kirjastotradenomi  2007, Kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelma, Oulun seudun ammattikorkeakoulu

Laulaja-lauluntekijä
Jaakko Laitinen & Väärä Raha -yhtye 2009-
Orkestar Business Class -yhtye  2004–2008

Julkaisut
Jaakko Laitinen & Väärä Raha: Lapland-Balkan (2013)
Jaakko Laitinen & Väärä Raha: Yö Rovaniemellä (2012)
Jaakko Laitinen & Väärä Raha: s/t (2010)
Orkestar Business Class: s/t (2008)

Palkinnot ja erityissaavutukset
Runon ja laulun sokkotreffit 2014 – toinen sija
Vuoden kansanmusiikkilevy 2012 – Jaakko Laitinen & Väärä Raha: Yö Rovaniemellä
Aholaita-Femma 2012
Virtain karaokekuningas 2002
Rovaniemen ilmakitarakuningas 2000

Kuva: Arttu Nieminen
Teksti: Jaakko Laitinen (Kaija Hartikainen, toim.)

Suurimmat uroteot suomalaisen kulttuurin hyväksi lienen tehnyt orkesterini Jaakko Laitinen & Väärä Raha laulajana sekä lauluntekijänä. Musiikissamme yhdistelemme monenlaista, kuten Balkanin musiikkikulttuureja, vanhaa venäläistä romanssia ja kultakauden suomalaista iskelmää. Näistä runsaista ainesosista sekoitellaan maukas musiikillinen cocktail, joka on voittanut tanssijat ja musiikin rakastajat puolelleen yli kaikenlaisten rajojen.

Lue lisää

Isotätini Marjatta Wis (1915-2008) toimi aikoinaan Helsingin yliopistossa germaanisen filologian professorina. Lapsuuteni kansainvälisestä postimerkkikokoelmasta on pitkälti kiittäminen Marjatta-tädin sekä hänen aviomiehensä Roberto Wisin laajaa kirjeenvaihtoa.

Olikin ahdistavaa, kun opintoni alkoivat musiikillis-ajankäytöllisistä syistä sakkaamaan vuonna 2010.  Monet luennoista sijoittuivat Metsätalon saliin 31, missä isotätini muotokuva tuijotti niskaani syyttävin silmin. Nyt kun…

Lue lisää