Takaisin

Anna Laurinsilta

Anna Outi Kristiina Laurinsilta
7.4.1961, Helsinki

Filosofian maisteri 2008 (kansatiede), Helsingin yliopisto
Fysioterapeutti 1986, Helsingin IV Terveydenhuolto-oppilaitos

Varainhankintapäällikkö, varainhankinnan suunnittelija ja koordinaattori 2007–, Suomen Punainen Risti
Suunnittelija ja koordinaattori 1998–2007, Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Myyntisihteeri 1992–1999, Finnzymes Oy

Nenäpäiväsäätiö, johtoryhmä 2013–
MLL:n Laajasalon osasto, puheenjohtaja 1999–2005

Julkaisut
Ilmapallon tulo Suomeen, Kotiseutu, 1984

Kuva: Esa Laurinsilta
Tekstit: Riitta-Ilona Hurmerinta

Humanisti varainhankinta- päällikkönä

Anna Laurinsilta työskentelee tällä hetkellä varainhankintapäällikkönä Suomen Punaisen Ristin keskustoimistossa. Hän aloitti siellä koulu- ja yritysvarainhankinnan tehtävissä vuonna 2007, teki sen jälkeen vastikkeellista varainhankintaa ja on viimeiset kolmisen vuotta toiminut varainhankintayksikön vetäjänä.

– Hakeuduin Punaiseen Ristiin nimenomaisesti kansainvälisen aspektin takia. Tiesin, että täällä pääsee oppimaan paljon uutta ja toisaalta tekemään asioita laajalla kentällä sekä yhteistyössä myös eri maiden toimijoiden kanssa.

Ennen Punaiseen Ristiin siirtymistä Laurinsilta oli lähes yhdeksän vuotta töissä Mannerheimin Lastensuojeluliitossa. Sinne hän päätyi tehtyään ensin järjestölle vapaaehtoistyötä.

– Jotenkin järjestöpuoli on aina kiinnostanut minua. Olen sosiaalinen ja tykkään olla tekemisissä ihmisten kanssa. Parastahan näissä kahdessa työpaikassa on ollut se, että pääsee konkreettisesti näkemään työnsä merkityksen ihmisten arjessa. Lisäksi on hienoa olla töissä organisaatiossa, jonka periaatteet voin aidosti allekirjoittaa.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Se toteutetaan työntekijöiden ja vapaaehtoisten kerääjien voimin kaikkialla Suomessa. Punaisen Ristin kerääjän tunnistaa punaisesta liivistä, nimikyltistä sekä keräyslippaasta asianmukaisine keräyslupatarroineen. Kuva: Robert Keskinen.

Varainhankintatehtäviin ei ole toistaiseksi ollut Suomessa tarjolla suoranaista koulutusta. Laurinsillan mukaan työ varainhankintakentällä sopii yhtä hyvin ekonomille kuin humanistille. Työ vaatii etenkin hyviä vuorovaikutustaitoja, nopeaa tilanneälyä ja intoa puurtaa.

– Omaa koulutustaustaani ei ole ikinä kyseenalaistettu. Humanistina minulla on tähänkin tehtävään sovellettavaa tietämystä, jota muiden alojen edustajilla ei välttämättä ole. Kyllä humanistikin osaa puhua rahasta ja ymmärtää lukujen päälle.

Laurinsillan 23 hengen työtiimissä on, hänen omien sanojensa mukaan, ”sekalaista porukkaa”.

– Näihin tehtäviin voi oikeasti ajautua monella eri tavalla ja monenlaisella tutkinnolla. Meille on aina tärkeintä löytää henkilö, jolla on kokemuksen ja työhön tarvittavan osaamisen lisäksi myös halu oppia ja kokeilla uutta. Varainhankinnan tehtäväkenttä ja toimintatavat muuttuvat koko ajan ja saamme opetella uusia asioita osana päivittäistä työtä.

Kuva: Esa Laurinsilta.

 

Takaisin