Takaisin

Anja Snellman

Anja Snellman
23.5.1954 Helsinki

Humanististen tieteiden kandidaatti 1977, Helsingin yliopisto (kotimainen kirjallisuus, englantilainen filologia, soveltava psykologia)
Erityistason ratkaisukeskeisen psykoterapian opinnot 2011–2015, Lyhytterapiainstituutti
Filosofian maisterin tutkinnon opinnot 2015–2016 (kotimainen kirjallisuus), pro gradun aiheena Pentti Saarikoski ja erityisherkkyys

Kirjailija, journalisti ja terapeutti
HSTV:n Arka paikka -haastatteluohjelman toimittaja 2014–
Aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija

Kirjallinen tuotanto

Palkinnot
J.H. Erkon palkinto 1981
Kiitos kirjasta -mitali 1994
Lyytin päivän palkinto 2000
Stadin Friidu 2004
Pro Finlandia -mitali 2007
Helsinki-mitali 2008

Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki
Teksti: Anja Snellman (Kaija Hartikainen, toim.)

Paras muistoni Helsingin yliopistosta

En pysty nimeämään yksittäistä hehkuvaa muistoa opiskeluajoilta - ehkä se on vielä edessä? 1970- ja 1980-luvuilla, opiskeluaikoinani olin vielä sen verran epävarma ja eksyksissä, vuoroin haaveitteni, vuoroin pelkojeni vanki, että opiskeluaikani kului enemmän yksinäisyydessä kuin ns. opiskeluriennoissa.

Mutta luennoista nautin, luentosaleissa koin olevani turvassa, tarkkailijana, ahmien ja eläytyen. Muistikuvia tiettyjen erityisen innostavien luentojen jälkeisistä flow-fiiliksistä kyllä on. Jotkin Kai Laitisen, Panu Rajalan, Maria-Liisa Nevalan, Diana Websterin, Erkki Rutasen tai Kalle Achtén luentosarjat olivat järisyttävän voimakkaita ja tärkeitä kokemuksia itsetunnoltaan vaihtolämpöiselle kirjailijanalulle; ne antoivat rohkeutta ja uskoa omaan unelmaan.

Kuva: Anja Snellmanin kotiarkisto

 

Takaisin