Takaisin

Taru Salminen

Taru Ulla-Riikka Salminen
29.10.1977, Elimäki

Humanististen tieteiden kandidaatti 2006 (Itä-Aasian tutkimus), Helsingin yliopisto
Tradenomi 2006, Helia ammattikorkeakoulu

Kääntäjä, ravintoloitsija
Sekatyöläinen 2007-, Suomen Suurlähetystö, Soul
Harjoittelija 2005–2006, Suomen Suurlähetystö, Soul

Kuva: Kotiarkisto
Tekstit: Tero Juutilainen

TV-visailuista makgeolliin

Taru Salminen ei katso olevansa suuri julkisuuden henkilö Koreassa, vaikka osa ihmisistä tunnistaakin hänet kadulla. Useat tv- ja radioesiintymiset, niin viihteellisemmissä kuin ajankohtaisimmissa ohjelmissa, ovat kuitenkin tehneet hänestä yhden Korean tunnetuimmista suomalaisista. Häntä kutsutaan usein erilaisiin ohjelmiin keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja erityisesti siitä, miten Suomessa asioita hoidetaan.

Salminen osallistuu mielellään keskusteluihin. Hän kertoo Korean kehityksen olleen 1950-luvulta lähtien varsin nopeaa erityisesti taloudellisesti, mutta varsinainen kansalaisyhteiskunta on jäänyt kehittymättä. Siellä on paljon sellaisia asioita, joista ei puhuta, mutta joita Salminen haluaisi ja nostaakin esille. Suomalaisille (mutta myös muille ulkomaalaisille) suodaan enemmän vapauksia arvostella yhteiskunnan toimintaa.

– Korealaisilla on ehkä turhankin romantisoitunut kuva Suomesta. Minä tavallaan heittelen piikkiä sieltä heidän suuntaan: ”mites teidän poliitikot taas yrittivät lahjoa.” Minä voin sanoa näitä juttuja siellä ääneen. Kevyesti kuitenkin, ei hyökkäävästi.

Taru Salminen oli aluksi hieman ujo, mutta on sittemmin opetellut olemaan enemmän ulospäin suuntautunut. ​Kuva: Kotiarkisto.​​
Taru Salminen oli aluksi hieman ujo, mutta on sittemmin opetellut olemaan enemmän ulospäin suuntautunut. ​Kuva: Kotiarkisto.​​

Salmisen yhtenä haaveena on tuoda korealaista ja suomalaista kulttuuria tutuksi toisilleen. Työnsä ohessa hän avasi Etelä-Koreaan oman ravintolan vuonna 2010.

– Ravintolani tarjonnassa yhdistyy korealainen ja suomalainen juoma- ja ruokakulttuuri. Ravintola sijaitsee Koreassa lähellä yliopistokampusta ja sopii hyvin alueen monikulttuuriseen ilmapiiriin.

Pian viisi vuotta täyttävä ravintola on menestynyt hyvin. Hänestä olisi hienoa saada jonain päivänä avata samanlainen ravintola Suomeen. Ainoa asia, mitä Salminen harmittelee, ettei Koskenkorva ole ravintolan valikoimissa, koska siltä puuttuu maahantuoja. Sen tilalla menusta löytyy Finlandia-vodka.

– Korealaisen keittiön oma suosikkini on makgeolli, joka on riisistä valmistettu alkoholijuoma. Monet puhuvat riisiviinistä, mutta sitä se ei täysin ole. Makukin vaihtelee tekijän mukaan, ja Koreassa on useita pieniä panimoja.

Takaisin