Takaisin

Laura Hirvi

16.7.1980, Mannheim, Saksa

2004 Grundstudium, etnologia, Freie Universität Berlin, Saksa
2007 filosofian maisteri, etnologia, Jyväskylän yliopisto
2013 filosofian tohtori, etnologia, Jyväskylän yliopisto

2015– Suomen Saksan-instituutin johtaja
2013–2015 tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
2006–2008 saksan kielen tuntiopettaja, Jyväskylän yliopisto & Jyväskylän kaupunki
2005 (3 kk) projektityöntekijä, Teatterin tiedotuskeskus (TINFO)
2003–2004 (4 kk) englannin kielen opettaja, Carmel English School & Aukland House School, Intia
2002 (2 kk) projektityöntekijä, SKS:n Kansanrunousarkisto
2001–2003 Assistentti, Gleiss Lutz Rechtsanwälte, Berliini

Lisäksi useita asia- ja kaunokirjallisia käännöstöitä lähes 10 vuoden ajalta, mm. saksannokset teoksista Terhi Rannelan Taivaan tuuliin sekä Leea Klemolan Kokkola.

2014– ASLA-Fulbright Alumni Associationin johtokunnassa, vuoden 2014 varapuheenjohtajana
2012– ‘Sikhs in Europe’ kotisivujen ja s-postilistan ylläpitäjä
2009–2011 Finnish Journal of Ethnicity and Migrationin kirja-arvioiden toimittaja
2009–2010 HELA RY (Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitoksen tohtorikoulutettavien ja tutkijatohtoreiden yhdistys) hallituksen jäsen, vastuussa kansainvälisestä ohjelmasta

Tekstit: Laura Hirvi (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Suomen Saksan-instituutti

Suomella ja Euroopan saksankielisillä mailla on paljon kerrottavaa toisilleen. Suomen Saksan-instituutti neuvoo ja verkottaa eri toimijoita sekä tarjoaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolista ohjelmaa kulttuurista kiinnostuneille.

Keskeinen tehtävämme on luoda kohtaamisia suomen- ja saksankielisten ammattilaisten välille sekä tukea pitkäaikaista yhteistyötä ja saksalais-suomalaista dialogia. Työskentelemme projektiluontoisesti taiteilijoiden ja tieteentekijöiden kanssa, joskin toimintamme painopiste on uusien sisältöjen, toiminta-alueiden ja formaattien kehittelyssä, jota teemme yhdessä saksalaisten, itävaltalaisten, sveitsiläisten sekä tietysti suomalaisten kumppaniemme kanssa.

Suomen Saksan-instituutti on toiminut Suomen ensimmäisenä kulttuurin, tieteen ja talouden foorumina saksankielisessä Euroopassa vuodesta 1994 lähtien. Sen taustaorganisaationa on Suomen Saksan Instituutin Säätiö Helsingissä. Suomen Saksan-instituutti on sekä Helsingissä pääkonttoriaan pitävän Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n että EUNIC Berlinin eli Berliinin eurooppalaisten kulttuuri-instituuttien yhteisön jäsen.

Instituutti tarjoaa yhdessä kumppaneidensa kanssa kulttuuriohjelmaa, joka esittelee suomalaisten kulttuuritapahtumien laajaa kirjoa. Tapahtumia on kaikkialla saksankielisessä Euroopassa, ja instituutti haluaa mahdollistaa erityisesti nuorten suomalaisten taiteilijoiden yhteistyöhankkeita saksankielisissä maissa.

Yhteistyössä suomalaisten ja saksankielisten tiedeorganisaatioiden, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkijaryhmien kanssa Suomen Saksan-instituutti järjestää eri tieteenalojen tapahtumia.

Instituutin järjestämissä tapahtumissa keskustellaan usein suomalaisesta talouselämästä kulloistenkin partnerien kanssa. Painopiste on luovassa taloudessa, taloustutkimuksessa ja innovaatioissa.

Suomen Saksan-instituutin kirjastosta lainattavissa oleva aineisto käsittää yhteensä noin 4000 teosta eri aloilta saksan, suomen, ruotsin ja englannin kielillä sekä musiikki-, cd-rom- ja dvd-levyjä. Sanoma- ja aikakauslehtiä voi lukea paikan päällä. Tarjolla on myös paljon ilmaista Suomeen, suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin liittyvää tiedotusmateriaalia.

Instituutti järjestää informaatiotilaisuuksia koulutusmessuilla ja korkeakouluissa. Opiskelijat, jotka haluavat suorittaa osan opinnoistaan tai harjoittelunsa Suomessa, saavat halutessaan instituutilta ajankohtaista tiedotusmateriaalia tai voivat varata neuvonta-ajan. Lisätietoja täältä.

Kuva Bernhard Moosbauer.

 

Takaisin